Over Nadya

 

Nadya van der Sluis (34 jaar), auteur van het boek ‘Van kwetsbaarheid naar kracht’, werd in 2009 gediagnosticeerd met een psychische kwetsbaarheid, namelijk een bipolaire stoornis type I. Aanleiding van haar diagnose was een psychose, die een paar weken duurde. Tijdens haar psychose in 2009 werd zij gearresteerd en nu in 2021 werkt zij als juriste bij het minister van Justitie en Veiligheid.


Na jarenlange ontkenning en zelfschaamte leerde Nadya leven met haar psychische kwetsbaarheid en ziet zij het nu als haar kracht, maar ook als een levend verlies wat zij met zich meedraagt. Nadya denkt dat iedereen wel eens te maken zal hebben met een levend verlies, zoals het verliezen van een dierbare, een heftige gebeurtenis, het hebben van een lichamelijke aandoening of de mantelzorg hebben over een dementerende familielid.

 

Levend verlies is er op verschillende manieren, maar ermee leren omgaan begint met het aanvaarden volgens Nadya.
Door open te zijn over haar levend verlies naar een ander ervaart zij vaak dat die persoon ook open durft te zijn over zijn of haar levend verlies. Wel merkt zij soms dat het hebben van een bipolaire stoornis niet wordt begrepen en door haar openheid probeert Nadya bewustzijn te creëren bij anderen, wat leidt tot meer begrip.

 

Vanuit het onbegrip kwam zij namelijk op het idee om een boek te schrijven over hoe zij van haar psychische kwetsbaarheid nu haar kracht heeft gemaakt. Daarnaast brengt zij naar voren dat het een onderdeel van haar als persoon is welk zij nu omarmt. Nadya benadrukt hierbij dat zij veel meer is dan bipolair, namelijk een schrijfster, juriste, danseres, kickbokser, goede vriendin, zus, (klein)dochter en hardstyle, reggae en punkrock fanaat.


In haar boek neemt zij jullie mee in de fases van haar kwetsbaarheid, namelijk van haar diagnose tot het leren leven met haar stoornis.

KvK: 80896588

Btw-nummer: NL003503436B66